logo grijs achtergrond

Kuinderburcht 3D ronde 18 en 19 maart 2023

Op 18 en 19 maart 2023 houdt Balls and Arrows Emmeloord, in samenwerking met Staatsbosbeheer, een mooie 3D wedstrijd in een totaal nieuw stuk van het mooie Kuinderbos! We houden elke dag een losse wedstrijd.

Wij gaan vanuit onze mooie plek in het bos aan het Schoterpad 9a in 2 lussen naar de zandafgraving waar erg mooie heuvels en water partijen zijn. De route is minimaal 3,5 kilometer lang. Let op dat er behoorlijk tegen heuvels op geklommen moet worden.

Dit geeft mogelijkheden tot erg mooie doelen waarbij je omhoog en omlaag kan schieten.

Wij hebben een doelen bestand van over de 50 doelen, met meerdere zeer mooie en grote doelen, zoals een Spin van meer dan een meter, een prachtige levensgrote Kasuaris, grote Zwarte Beren, een Jachtluipaard, een Hyena en nog veel meer!

Wij werken met de onderstaande boogcategorieën voor de prijsuitreiking:
  • Barebow, hier vallen onder: Bowhunter Recurve (BHR) – Tradional Recurve (TR)  -Barebow Recurve (BBR))
  • Technische boog, hier vallen onder: Freestyle Recurve (FSR) - Compound Blanc (CB)
  • Compound Unlimited (CU)
  • Historische boog, hier vallen onder:  Longbow (LB) – Historical bow (HB))
Elke categorie wordt onderverdeeld in Jeugd (12 tot 18) en Volwassen.
Bij weinig aanmeldingen per categorie worden ook minder prijzen uitgereikt.

Mocht u later willen wijzigen van klasse, kan dit uiterlijk tot de start van de wedstrijd. Op de dag zelf graag je klasse duidelijk vermelden op de score kaart.

Kosten

Volwassen -> € 15,-
Jeugd -> € 12.50
Aspirant onder de 12 jaar -> Gratis (Gaat als extra schutter mee op baan van

Aanmelden kan door een mail naar info@ballsandarrowsemmeloord.nl te sturen met je naam, klasse en team of vereniging naam. Je ontvangt daarna een mail met extra informatie en de betaling gegevens.

Zowel houten, carbon als aluminium pijlen mogen gebruikt worden. De punten mogen niet dikker zijn dan de schacht van de pijl. Het trekgewicht limiet voor CU en CB bogen is 60 LBS.

Tijden
Poort gaat open om 8:00.
Start wedstrijd 9:30.
Einde rond 16:30.

Deze wedstrijd wordt uitgezet door het zeer ervaren 3D FTAC team en de oude kern van (onder andere) het 2de NK 3D schieten, gehouden in Lelystad.

De Kuinderburcht

De Kuinderburcht ligt in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Vroeger lag in dit bos een heus Kasteel/Burcht voordat het later is opgeslokt door de Zuiderzee!

Het eerste kasteel van Kuinre werd waarschijnlijk gebouwd tussen 1165 en 1197. Aan het einde van de 12e eeuw was het in handen van de heer van Kuinre, Heynric die Crane, die als minister van de bisschop van Utrecht was belast met het toezicht op de plaatselijke nederzettingen. Friezen. In 1204 werd op dezelfde plaats een nieuw kasteel gebouwd.

De verhalen gaan dat vanuit de burcht aan piraterij werd gedaan op boten die vanuit de Zuiderzee de rivier de IJsel. Wie weet liggen er in de buurt wel echte piraten schatten verborgen!

Lees hier meer over via de VVV Kuinderburcht en Hier